Dilara Koçak

Sürdürülebilir yaşam elçisi

İklim krizi, sürdürülebilir yaşam, açlık ve gıda israfına dikkat çekme, tüm bu konularda farkındalık yaratma amacına adadığı 30 yıla birçok kitap, TV programı, köşe yazısı, STK işbirliği sığdırmış bir isim Dilara Koçak.

Kaleme aldığı “Dilara Koçak ile İyi Yaşam” (2007) “Afiyetle Diyet” (2009) ve “Afiyetle Diyet Tarifleri” (2015) başlıklı kitaplarının yanı sıra, 2006 yılında yayımlanmaya başlayan “İyi Yaşam Günlüğü” projesi Koçak’ın bahsedilmeye değer işlerinden… Dünyadaki gelişmelere paralel olarak değişen konu ve içeriklerle sağlıklı yaşama katkı sağlayan proje, Koçak’ın son dönemdeki çalışmalarına paralel olarak 2021 yılı itibarıyla “Sürdürülebilir Yaşam Günlüğü” olarak yayın hayatına devam ediyor.

 

Dünyanın ve İnsanın İyiliği İçin

Uzmanlığı gereği topraktan sofraya gıdanın değişim ve dönüşümünün insan, toplum ve ülkelerin sağlığına doğrudan sonuçlarına şahit olması nedeniyle Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedefleri’ni kişisel amaç olarak edinen Koçak Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) destekçisi olduğu gibi Turmepa, Tider, Açev, Hayata Sarıl ve Toplum Gönüllüleri Vakfı gibi STK’ların çatısı altında, sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alıyor.

Gerek CNN Türk, Kanal D, TRT ve HaberTürk gibi kanallarda sağlık ve beslenme üzerine hazırlayıp sunduğu programlarla, gerek 18 yıldır Milliyet gazetesi yazarı olarak okurlarına çizdiği perspektiflerle gerekse sosyal medya platformlarında 1 milyona ulaşan takipçisiyle kurduğu etkileşimlerle beslenme kültüründeki köklü değişim için çalışan Kolçak, sınırlı dünya kaynaklarına saygılı bir gıda üretimi üzerine odaklanan The good Wild markasının kurucusu olması bir yana, toplumsal ve çevresel problemlere ve geleceğin gıdasına çözüm üreten girişimlere yaptığı yatırımlar ve KAGİDER’in yönetim kurulu üyesi olarak sürdürülebilirlik ve yeşil iş konularında attığı adımlarla iş dünyasının geleceği için de liderlik üstleniyor.