Sinem Özler

Bir cesaret ve kararlılık füzyonu

Dinleyeni ters köşeye yatıran bol sürprizli bir cesaret ve kararlılık hikâyesi dinlemek ister misiniz? Gelin, size Sinem Özler’in kariyer yolculuğunu anlatalım… 2022’de Mahmutbey şubesiyle Michelin Rehberi tarafından tavsiye edilen restoranlar arasına adını yazdıran, 2023’teyse hem Vadi hem Mahmutbey şubeleriyle listeye girerek başarısını taçlandıran Seraf Restoran’ın şefi Sinem Özler’in kariyeri bir reklam ajansının müşteri ilişkileri departmanında başlamış. İstanbul Üniversitesi Reklam ve Masa Üstü Yayıncılık Bölümü mezuniyetinin ardından girdiği bu ilk işte 10 yıl boyunca yönetici olarak çalışan Özler, reklamcılığın ardından yiyecek-içecek sektörüne geçerek yöneticiliği sürdürmüş.

…Ve Kader Ağlarını Örer..

Kariyerindeki dönüm noktalarından birinin, 2015’te Doğan Yıldırım ile tanışması olduğunu söylüyor Sinem Özler. Seraf’ta yönetici olarak göreve başlayan Özler, beklenmedik personel değişiklikleri sonucunda mutfağın yönetimini üstlenmek durumunda kalmış. Bu yeni role alışma sürecinde Yıldırım’ın desteği kendisine kritik bir motivasyon kaynağı olmuş. Profesyonel mutfak deneyimi olmamasına rağmen mutfak operasyonlarını kısa sürede öğrenmiş, ekibini organize etmiş ve yenilikçi yaklaşımlar geliştirmiş. Detaylara gösterdiği özen, misafir memnuniyetine verdiği önem ve ekibiyle kurduğu güçlü iletişimin bir yansıması olarak restoranını Gault & Millau ve İncili Gastronomi Rehberi seçkilerinde üst sıralara taşımayı başarmış.

Kendi mutfak felsefesini oluştururken geleneksel Anadolu mutfağının özgün reçete ve tekniklerini uygulayarak son yıllardaki yerel mutfak akımının en önemli temsilcisi olan Sinem Özler, Anadolu’nun zengin tarihi ve çeşitli kültürel mirasının yemek kültürü üzerindeki derin etkisinin farkında olarak, bu mirasın korunup gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Hikâyesiyle yalnızca kadınlara değil, gerçekten ne istediğini anlamaya çalışan herkese ilham olan Sinem Özler’in KAGİDER üyesi olduğunu da ekleyelim.